Tambah ing harga kobalt wis ngluwihi pangarepan lan bisa bali menyang tingkat rasional

Ing waktu kapindho taun 2020, total import bahan mentah kobalt total 16,800 ton logam, penurunan taun-taun 19%. Antarane, total ngimpor biji kobalt yaiku 0,01 yuta ton logam, penurunan 92% taun-taun; total ngimpor produk perantauan peleburan udan kobalt yaiku 15,800 ton, penurunan taun setaun 15%; total ngimpor kobalt sing ora ditampa yaiku 0,08 yuta ton saka logam, Tambah 57% taun-taun.

Owah-owahan rega produk kobalt SMM wiwit 8 Mei nganti 31 Juli 2020

1 (1)

Data saka SMM

Sawise pertengahan wulan Juni, rasio kobalt elektrolitik menyang kobalt sulfat mboko sithik nganti 1, utamane amarga pemulihan permintaan baterei bertahap.

Perbandingan rega produk kobalt SMM wiwit tanggal 8 Mei nganti 31 Juli 2020

1 (2)

Data saka SMM

Siji-sijine faktor sing nyengkuyung kenaikan rega wiwit Mei nganti Juni taun iki yaiku penutupan pelabuhan Afrika Selatan ing wulan April, lan bahan mentah kobalt domestik ketat wiwit Mei nganti Juni. Nanging, dhasar produk smelted ing pasar domestik isih dadi oversupply, lan kobalt sulfat wis wiwit ngrusak wulan kasebut, lan dhasar saya mundhak. Panjaluk mudhun durung nambah kanthi signifikan, lan panjaluk elektronik digital 3C wis mlebu musim kanggo tuku, lan rega regane sithik.

Wiwit pertengahan Juli taun iki, faktor sing ndukung kenaikan rega wis tambah:

1. Kobalt mentah bahan bakar mburi:

Wabah mahkota anyar ing Afrika pancen serius, lan kasus sing dikonfirmasi ing wilayah pertambangan katon beda. Produksi durung kena pengaruh kanggo wektu iki. Sanajan pencegahan lan kontrol wabah ing wilayah pertambangan ketat lan kemungkinan panyebaran nyebarake skala gedhe, pasar isih kuwatir.

Saiki, kapasitas port Afrika Kidul duwe pengaruh paling gedhe. Afrika Kidul saiki dadi negara sing paling abot ing Afrika. Jumlah kasus sing dikonfirmasi wis ngluwihi 480,000, lan jumlah diagnosis anyar saya tambah 10.000 saben dina. Bisa dingerteni manawa wiwit Afrika Kidul ngilangi blokir kasebut ing 1 Mei, kapasitas port wis alon mbalekake, lan jadwal pengiriman paling awal dikirim nalika pertengahan Mei; Kapasitas port wiwit wulan Juni nganti Juli umume mung 50-60% kapasitas normal; miturut umpan balik saka pembekal bahan mentah kobalt, Amarga saluran transportasi khusus, jadwal pengiriman supplier main padha karo periode sadurunge, nanging ora ana tandha peningkatan. Mesthine kahanan bakal terus paling ora ing rong nganti telung wulan; sawetara jadwal pengiriman Agustus pungkasan, saya surut, lan barang-barang liyane lan bahan-bahan Kobalt bisa ngrebut kapasitas terbatas port Afrika Kidul.

Ing waktu kapindho taun 2020, total import bahan mentah kobalt total 16,800 ton logam, penurunan taun-taun 19%. Antarane, total ngimpor biji kobalt yaiku 0,01 yuta ton logam, penurunan 92% taun-taun; total ngimpor produk perantauan peleburan udan kobalt yaiku 15,800 ton, penurunan taun setaun 15%; total ngimpor kobalt sing ora ditemtokake yaiku 0,08 yuta ton logam. Tambah 57% taun-taun.

Import bahan mentah kobalt saka China wiwit Januari 2019 nganti Agustus 2020

1 (3)

Data saka SMM & Custom Custom

Pamrentah lan industri Afrika bakal mbenerake biji tangane mungsuh. Miturut warta pasar, wiwit wulan Agustus taun iki, bakal ngontrol kanthi lengkap lan ngontrol biji. Periode panyesuaian bisa mengaruhi impor sawetara bahan mentah kobalt kanthi cekak, nyebabake sumber sing nyenyet. Nanging, sumber bijih taunan kanthi tangan, miturut statistik sing ora lengkap, kira-kira 6% -10% saka total pasokan global bahan mentah kobalt, sing sethithik ana pengaruh.

Mula, bahan mentah kobalt domestik tetep ketat, lan bakal terus paling ora 2-3 wulan. Miturut survey lan pertimbangan, persediaan bahan mentah kobalt domestik udakara 9,000-11,000 ton ton logam, lan konsumsi bahan baku kobalt domestik kira-kira 1-1,5 wulan, lan bahan baku kobalt normal njaga inventaris 2- Maret. Penyebaran kasebut uga nambah biaya sing didhelikake kanggo perusahaan pertambangan, nggawe pembekal bahan kobalt ora gelem didol, kanthi sethithik pesenan, lan rega mundhak.

2. Sisih sumber produk sing dihiasi:

Nggunakake kobalt sulfat minangka conto, kobalt sulfat umume entuk keseimbangan antara pasokan lan permintaan ing wulan Juli, lan persediaan kobalt sulfat sithik pasar wis nyengkuyung penyesuaian munggah saka pembekal kobalt sulfat.

Wiwit Juli 2018 nganti Juli 2020 E Imbangan Kumulatif Kobalt Sulfate China

1 (4)

Data saka SMM

3. Sisih panjaluk terminal

Terminal digital 3C mlebu ing puncak pengadaan lan stok ing paruh kaping loro taun. Kanggo tanduran uyah kobalt lan pabrik kobalt tetroxide, permintaan terus nambah. Nanging, mangertos manawa persediaan bahan mentah kobalt ing pabrik baterei hiliran utama paling ora 1500-2000 ton, lan isih ana bahan baku kobalt mlebu port kanthi sukses saben wulan. Ing inventaris bahan mentah pabrik pabrik litium lan pabrik baterei luwih dhuwur tinimbang uyah kobalt hulu lan tetoboksida kobalt. Optimistis, mesthine ana uga kuwatir babagan kedatangan bahan mentah kobalt ing Hong Kong.

Panjaluk ternary wiwit saya mundhak, lan pangarepan saya saya mundhak ing separo kaping pindho taun. Ngelingi yen tuku bahan ternary dening tanduran baterei listrik yaiku jangka panjang, tanduran baterei saiki lan tanduran bahan ternary isih ana, lan isih durung ana peningkatan permintaan panjaluk kanggo bahan mentah hulu. Pesenan mudhun mung mboko sithik, lan tingkat panyuwunan mundhak luwih murah tinimbang rega bahan mentah hulu, saengga harga isih angel ditularake.

4. Aliran modal makro, tuku lan katalis panyimpenan

Bubar, prospek makroekonomi domestik terus nambah, lan luwih akeh aliran masuk modal nyebabake pangembang gedhe ing pasar kobalt elektrolitik. Nanging, konsumsi wesi suhu bahan kimia, bahan magnet, bahan kimia lan industri liyane ora ana tandha-tandha. Kajaba iku, desas-desus pasar yen tuku lan panyimpenan kobalt elektrolitik uga nggawe pemanasan rega kobalt ing babak iki, nanging warta tuku lan panyimpenan durung mlebu, sing samesthine bakal duwe pangaruh cilik ing pasar.

Ringkesan, amarga pengaruh epidemi makutha anyar ing 2020, kalorone sumber lan permintaan bakal kuwat. Dasar oversupply kobalt global tetep ora owah, nanging kahanan pasokan lan panjaluk bisa saya tambah kanthi signifikan. Pasokan global lan panjaluk bahan mentah kobalt samesthine bisa ngimbangi 17,000 ton logam.

Ing sisih pasokan, tambang tembaga kobalt ing Glencore ditutup. Sawetara proyek baku kobalt mentas dijadwal kanggo diluncurake ing taun iki bisa uga ditundha menyang taun ngarep. Penyediaan biji tangan sing dicekel uga bakal nyuda ing wektu sing cendhak. Mula, SMM terus mudhun ramalan sumber bahan mentah kobalt kanggo taun iki. Logam 155.000 ton, pengurangan taun-taun dadi 6%. Ing sisih panjaluk, SMM nyuda ramalan produksi kanggo kendharaan energi anyar, panyimpenan digital lan energi, lan total permintaan kobalt global diturunake dadi 138,000 ton logam.

2018-2020 sumber kobalt global lan imbangan panjaluk

 

1 (5)

Data saka SMM

Sanajan panjaluk 5G, kantor online, produk elektronik sing bisa dipakai, lan liya-liyane wis nambah, permintaan kanggo lithium kobalt oxide lan bahan mentah hulu wis tambah, nanging produksi lan dodolan terminal ponsel kanthi pangsa pasar paling dhuwur sing kena pengaruh saka wabah kasebut. samesthine bakal terus nyusut, nyuda bagean saka lithium kobalt oksida lan hulu Tambah permintaan bahan bakar kobalt. Mula, ora dikira yen rega bahan mentah hulu bakal mundhak akeh, sing nyebabake penundaan rencana stok hilir. Mula, saka sudut pandang lan permintaan kobalt, kenaikan rega kobalt ing separo kaping pindho taun diwatesi, lan rega kobalt elektrolitik bisa berubah-ubah antarane 23-32 yuta yuan / ton.


Wektu kirim: Aug-04-2020