Northvolt, perusahaan baterei litium lokal pertama Eropa, nampa dhukungan pinjaman AS $ 350 yuta

Miturut laporan media manca, Bank Pelaburan Eropa lan pabrikan baterei Swedia Northvolt nandatangani perjanjian pinjaman AS $ 350 yuta kanggo menehi dhukungan kanggo pabrik super baterei lithium-ion ing Eropah.

522

Gambar saka Northvolt

Ing tanggal 30 Juli, wektu Beijing, miturut laporan media manca, Bank Pelaburan Eropa lan pabrikan baterei Swedia Northvolt nandatangani perjanjian pinjaman $ 350 yuta kanggo nyedhiyakake dhukungan pabrik pabrik baterei lithium-ion pertama ing Eropa.

Pembiayaan kasebut bakal diwenehake dening Dana Pelaburan Strategis Eropa, minangka pilar utama rencana investasi Eropa. Ing taun 2018, Bank Pelaburan Eropa uga ndhukung panyiapan garis produksi demonstrasi Northvolt Labs, sing diluncurake ing akhir taun 2019, lan menehi dalan kanggo pabrik super lokal pertama ing Eropa.

Tanduran gigabit anyar Northvolt saiki dibangun ing Skellefteé ing sisih lor Swedia, minangka papan pangumpulan penting kanggo bahan mentah lan pertambangan, kanthi sejarah babagan produsen kriya lan daur ulang maneh. Kajaba iku, wilayah kasebut uga duwe basis energi sing kuwat. Mbangun tanduran ing sisih lor Swedia bakal nulung Northvolt nggunakake energi terbarukan 100% ing proses produksi.

Andrew McDowell, wakil presiden Bank Investasi Eropa, nyatakake, wiwit pambentukan Uni Baterai Eropa ing taun 2018, bank iki nambah dhukungan kanggo rantai nilai baterei kanggo ningkatake pambentukan otonomi strategis ing Eropa.

Teknologi baterei energi minangka kunci kanggo njaga daya saing Eropa lan masa depan sing kurang karbon. Dhukungan finansial Bank Investment Eropah kanggo Northvolt pancen penting banget. Investasi iki nuduhake manawa usaha rajin ing bank ing bidang finansial lan teknologi bisa mbantu para investor swasta gabung karo proyek sing janjeni.

Maroš Efiovich, Wakil Présidhèn Uni Eropa sing dadi Uni Baterai Eropa, ujar: Bank Pelaburan Eropa lan Komisi Eropa minangka mitra strategis saka Uni Baterai Uni Eropa. Dheweke kerjane rapet karo industri baterei lan negara anggota supaya negara Eropa bisa pindah ing wilayah sing strategis iki. Entuk pimpinan global.

Northvolt minangka salah sawijining perusahaan utama ing Eropa. Perusahaan kasebut ngrancang kanggo nggawe Gigaf Pabrik Litium-ion lokal pertama Eropa kanthi emisi karbon minimal. Kanthi ndhukung proyek canggih iki, EU uga wis netepake tujuane dhewe kanggo nambah daya tahan Eropa lan otonomi strategis ing industri lan teknologi utama.

Northvolt Ett bakal dadi basis produksi utama Northvolt, sing tanggung jawab kanggo nyiapake bahan aktif, pemasangan baterei, daur ulang lan bahan bantu liyane. Sawise operasi lengkap, Northvolt Ett bakal ngasilake 16 bathi kapasitas GWh saben taun, lan bakal nambah potensial 40 GWh ing tahap sabanjure. Batré Northvolt dirancang kanggo aplikasi otomotif, panyimpenan kothak, aplikasi industri lan portebel.

Peter Karlsson, ngedegake lan CEO Northvolt, ujar: "Bank Pelaburan Eropa wis duwe peran penting kanggo nggawe proyek iki wiwit awal. Northvolt ngucapke matur nuwun kanggo dhukungan bank lan Uni Eropa. Eropa kudu mbangun dhewe Kanthi chain produksi pabrik bathi kanthi ukuran gedhe, Bank Pelaburan Eropa wis ngetrapake dhasar sing kuat kanggo proses iki. "


Wektu kirim: Aug-04-2020